Aile ikamet izni için istenen gerekli belgeler 2019

2020 yılı 6458 sayılı Kanun ve Yönetmelik de Yapılan Değişen Yönetmelik; kanunun 31-1 (e) bende kapsamında (Turizm Amaçlı Kalacaklar) çerçevesinde en fazla 1 yıl süreliğine “kısa dönem ikamet izni” düzenlenen yabancıların turizm dışında haklı gerekçeler sunarak yeni bir ikamet izni kalış nedeni olmaması halinde 01.01. 2020 tarihinden itibaren aynı amaçla ikamet izni başvurusu uygun görülmeyecektir. Amacına uygun olmayan yeni yapılan tüm başvurular RED edilecektir.

iKA Yabancılar Hukuk Danışmalık Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından danışmanlık hizmetleri kapsamında ‘yeterlilik belgesi‘ sahibi yasal bir ikamet danışmanlık şirketidir. Türkiye’de yaşayan yabancılara göç idaresi işlemlerini %100 gizlilik çerçevesi içerisinde yapmaktayız. Size ve ülkenize özel imkân ve fiyat avantajlarından faydalanmak için bizi arayabilirsiniz.

İLK BAŞVURU - GEREKLİ EVRAKLAR

  • Aile İkamet İzni İlk Başvuru Formu (Yabancı ve/veya yasal temsilcisi tarafından imzalanmalıdır)
  • Yabancının pasaport veya yerine geçen belgenin aslı ve fotokopisi (Kimlik bilgileri ve fotoğrafın bulunduğu sayfa ile işlem gören kaşeli sayfalar)
  • Yabancının Dört (4) adet fotoğraf (Fonu beyaz ve biyometrik olmalıdır. Aile fotoğrafı,özçekim, tanınmanızı zorlaştıran, güncel olmayan veya siyah-beyaz fotoğrafları sisteme yüklemeyiniz, aksi takdirde ikamet izni belgesi düzenlenmeyecektir!)
  • Evlilik cüzdanı yada evlilik belgesi fotokopisi
  • Türk eş’in SGK provizyonu veya Yabancının geçerli sağlık sigortası (Göç idaresi genel müdürlüğü tarafından geçerli sayılan ikamet izni başvurusunda randevu almak için kullanıma uygun olan sigorta poliçesi)
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği (e-devlet)
  • Yerleşim yeri bildirgesi (e-devlet)
  • Türk eşe ve varsa; çocuklara ait kimlik fotokopisi
  • Türk eşe ait 1 adet fotoğraf
  • Türk eşe ait gelir belgesi
  • Türk eşe ait sabıka kaydı
  • Yabancının Vize, Vergi ve Harç Dekont (İkamet izni başvuru formu üzerinde ön görülen ödemelerin vergi dairesi dekontları)

NOT: Diğer bilgiler başvuru formunda beyan edilir! Göç idaresi destekleyici belge isteme hakkına sahiptir.

UZATMA BAŞVURU - GEREKLİ EVRAKLAR

  • Aile İkamet İzni Uzatma Başvuru Formu (Yabancı ve/veya yasal temsilcisi tarafından imzalanmalıdır)
  • Yabancının pasaport veya yerine geçen belgenin aslı ve fotokopisi (Kimlik bilgileri ve fotoğrafın bulunduğu sayfa ile işlem gören kaşeli sayfalar)
  • Yabancının Dört (4) adet fotoğraf (Fonu beyaz ve biyometrik olmalıdır. Aile fotoğrafı,özçekim, tanınmanızı zorlaştıran, güncel olmayan veya siyah-beyaz fotoğrafları sisteme yüklemeyiniz, aksi takdirde ikamet izni belgesi düzenlenmeyecektir!)
  • Evlilik cüzdanı yada evlilik belgesi fotokopisi
  • Türk eş’in SGK provizyonu veya Yabancının geçerli sağlık sigortası (Göç idaresi genel müdürlüğü tarafından geçerli sayılan ikamet izni başvurusunda randevu almak için kullanıma uygun olan sigorta poliçesi)
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği (e-devlet)
  • Yerleşim yeri bildirgesi (e-devlet)
  • Türk eşe ve varsa; çocuklara ait kimlik fotokopisi
  • Türk eşe ait 1 adet fotoğraf
  • Türk eşe ait gelir belgesi
  • Türk eşe ait sabıka kaydı
  • Yabancının Vize, Vergi ve Harç Dekont (İkamet izni başvuru formu üzerinde ön görülen ödemelerin vergi dairesi dekontları)

NOT: Diğer bilgiler başvuru formunda beyan edilir! Göç idaresi destekleyici belge isteme hakkına sahiptir.)

Aile İkamet İzni Başvurusu Nasıl Yapılır? Aile İkamet İzni Kimler Alabilir?

    • İka Danışmanlık diyor ki:

      Merhabalar; İkamet izni başvuru formunda yazan ve ülkenize göre değişen tek girişli vize harcının vergi dairesine vergi numarası ile ödendikten sonra size verilen ödendiğine dair makbuz verilir. Bu resmi evraka “dekont” denir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.